Poradna Varné desky


Autor: | Vloženo: 10.03.2011 000 22:06 | Témata: Poradna Varné desky

Chci samostatnou plynovou desku 60 cm. Denně vařím, proto snadnější údržbu. Indukční nemůžu mít, mám nádobí Zepter. Prosím poraďte.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. března 2011

    Dobrý den,

    k nejprodávanějším značkám v této kategorii patří desky značek Bosch a Electrolux. Dále už záleží pouze na Vás jaký design zvolíte. Pro snadnější údržbu doporučuji typ s hořáky ve skle z důvodu snadné údržby. V případě že používáte pánev Wok doporučuji s 5 hořáky kdy prostřední je přímo uspůsoben pro vaření ve Woku.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Jan

    Jan

    21. dubna 2011

    Pokud jste nucena si z nějakého důvodu nainstalovat varnou desku s plynovými hořáky, v žádném případě nedoporučuji sklo, nebo sklokeramiku. Tento materiál je velice výhodný pouze u elektrických vraných desek, které tvoří v podstatě jednolitou rovnou a hladkou plochu a z tohoto důvodu jsou postupy e technologie čištění-leštění , velmi jednoduché a poměrně snadné. Skleněné (sklokeramické) plynové varné desky, na pravní pohled sice vyhlížejí také velmi pěkně i efektně, ale jen do té doby, pokud se na nich nezačně denně vařit. Čištění a leštění těchto desek je poněkud složitější a náročnější, Na rozdíl od elektrických varných desek se zde nejedná o jednolitou plochu a celý proces čistění vždy poněkud komplikují jednat rošty, které sice jdou většinou snadno odejmout, ale hlavně vyčnívající hořáky, kolem kterých se stále drží nějaká více, či méně neodstranitelná mastnota a deska v podstatě nikdy nejde úplně vyleštit, tak jako elektrická varná deska ze stejného materiálu. S přihlédnutím k tomu, že jsou tyto desky většinou černé, nebo bílé , je tam vidět každá šmouha. Takže stručně řečno, pro hospodyňku, která denně vaří a navíc má ráda, když je večer vše naklizené a "vycíděné", je to vskutku na "mašli" (nebo pro manžela). Z toho důvodů také firma MIELE již sklenění varné desky vůbec nevyrábí.
    Na základě toho a vlastních zkušeností bych spíše doporučoval varnou desku z nějakého kvalitiního nerezu, nejlépe od firmy SIEMENS, nebo BOSCH, které dodávají varné desky z tzv. "broušeného nerezu". To je zvláštní úprava povrchu, který je spíše "matový", nejsou na něm moc znatelné otisky prstů a snese i drsnější metody čistění. Kolem hořáků je většinou vyvýšení "límec" (nic tam nezateče) a ovládací konflíky jsou na těchto deskách ze stejného důvodu také většinou umístěny na vyvýšeném bloku

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (3)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.